Pasi Arabia Saudite shtrenjtoi çmimet e naftës së papërpunuar Kontratat e së ardhmes së naftës u rritën të hënën, me Brent të Londrës që u zgjerua mbi 120 dollarë për fuçi pasi Arabia Saudite
Gazeta konstaton se vehabizmi është pothuajse indentik me salafizmin. Më tej gazeta "Die Welt" shkruan për angazhimin e vazhdueshëm të individëve si dhe të organizatave joqeveritare e atyre gjysmëqeveritare në bashkësitë Islame në Kosovë. Forcim i ndikimit të Turqisë në Ballkan Përveç ndikimit saudit, konstatohet edhe forcimi i ndikimit të Turqisë në Ballkan. "Pas ardhjes në qeverisë së AKP-së në vitin 2002 dhe sidomos gjatë mandatit të ish-ministrit të jashtëm Ahmet Davutoglu, pati një riorientim të politikës së jashtme turke.
Saudi Arabia Radio OnLine: Li - Aplikacionet në Google Play▶ Radio Arabia Saudite në internet është një aplikacion falas, i thjeshtë dhe i shpejtë android për të dëgjuar shumicën e stacioneve Online të Radiove të Arabisë Saudite, qoftë në frekuencë FM ose AM ose në modalitetin e Transmetimit të internetit / internetit. ▶ Me një lidhje të thjeshtë interneti pa tel, 3G ose 4G mund të kënaqeni duke dëgjuar Radion tuaj të preferuar të drejtpërdrejtë KSA në cilësi audio HD, atëherë ju lejojnë të zbuloni aplikacionin tonë Falas Streaming Radio Arabia Saudite. Radio Radio Mbretëria e Drejtpërdrejtë e Arabisë Saudite në transmetim është një aplikacion për të dëgjuar muzikën më të fundit të Arabisë Saudite, lajmet e Arabisë Saudite dhe lajmet më të fundit të artistëve dhe muzikantëve dhe sportet më të mira lajmet dhe informacioni mbi motin.
Shkarkoni aplikacionin e transmetuar të radios në internet në telefon dhe kënaquni duke dëgjuar stacionet e preferuara të radios Arabia Saudite. Aplikacioni është më i kërkuari në ueb, më pas instaloni aplikacionin dhe filloni të dëgjoni drejtpërdrejt radiostacionet e KSA. ▶ Disa Radio stacione që do të transmetohen dhe shfaqje, leksione dhe koncerte të muzikës live, gjithashtu.
Nga ana tjetër, Këshilltari i Sigurisë Kombëtare i SHBA-së, Jake Sullivan, tha në një deklaratë se presidenti Biden përshëndeti "vendimin historik" të Arabisë Saudite për të hapur hapësirën e saj ajrore për të gjitha fluturimet civile, përfshirë Izraelin. Presidenti amerikan Joe Biden tha dje se ai do të shkojë në Arabinë Saudite, që është pjesa e dytë e turneut të tij në Lindjen e Mesme pas Izraelit dhe Palestinës. "Nesër (15 korrik 2022) unë do të jem presidenti i parë amerikan që do të fluturojë drejtpërdrejt nga Izraeli në Xhide të Arabisë Saudite.
Arabia Saudite hap hapësirën e saj ajrore për të gjitha "Nesër (15 korrik 2022) unë do të jem presidenti i parë amerikan që do të fluturojë drejtpërdrejt nga Izraeli në Xhide të Arabisë Saudite.
Arabia Saudite hap hapësirën e saj ajrore për të gjitha fluturimet civile, përfshirë IzraelinPara vizitës së presidentit amerikan Joe Biden në Arabinë Saudite, Riadi zyrtar ka vendosur të hapë hapësirën ajrore për të gjitha fluturimet civile, përfshirë Izraelin, transmeton Anadolu Agency (AA). Në një deklaratë me shkrim, Autoriteti i Aviacionit Civil të Arabisë Saudite tha:"Arabia Saudite, në përputhje me përpjekjet e saj për të respektuar Konventën e Çikagos të vitit 1944 mbi Aviacionin Civil Ndërkombëtar, e cila parasheh të mos bëhen dallime midis fluturimeve civile që përdorin hapësirën ajrore ndërkombëtare, si dhe për të siguruar lidhjen ndërkombëtare të aviacionit, ka vendosur të hapë hapësirën ajrore të vendit për të gjitha fluturimet që plotësojnë kërkesat e Autoritetit të Aviacionit Civil".
Shtetet arabe finacojnë islamizmin në Ballkan | DW | 18. 05. 2017Arabia Saudite forcon ndikimin duke zgjeruar vehabizmin. Kurse Turqia tenton të luajë rol më të rëndësishëm në territoret e dikurshme të Perandorisë Osmane, vlerëson qeveria Gjermane. Qeveria Gjermane konstaton rritje të ndikimit islamik të mbështetur nga Arbabia Saudite dhe nga shtetet e tjera të Gjirit Persik në Ballkanin Perëndimor, shkruan gazeta "Die Welt" duke iu referuar burimeve qeveritare. "Organizata misionare nga Arabia Saudite janë aktive në Kosovë dhe po zgjerojnë interpretimin e vehabizmit në fenë islame nëpërmjet imamëve të dërguar”, thuhet në vlerësimin e qeverisë gjermane në përgjigje të pyetjeve të parashtruara nga Partia e Majtë në Bundestag.
Princi i Arabisë Saudite e mohon vrasjen e Khashoggit, Biden “Unë thashë shumë drejtpërdrejt, 'që një president amerikan të heshtë për një çështje të të drejtave të njeriut nuk është në përputhje me atë